Twentse Zaken Vrouwen 2012 is uit

De Nederlandse herfst doet nadrukkelijk zijn intrede met slagregens en temperaturen onder de 15 graden. Maar binnen bij het sfeervolle Landhuishotel De Bloemenbeek zindert het. Van warmte en van spanning. Op deze eerste herfstavond zijn Raymond Spikker en zijn Maureen Sprokkereef gastheer en gastvrouw voor de uitreiking van het glossy magazine Twentse Zaken Vrouwen.

Vanaf de parkeerplaats aan de overkant van de weg worden de gasten met paraplu langs de door Garage Munsterhuis tentoongestelde volledig elektrische Renault Twizy en de sportieve Renault Mégane Coupé GT naar de feestelijk verlichte ingang geleid.
Na een ontvangst aan het eind van de rode loper met een glaasje bubbels, worden de gasten welkom geheten in de bar. Daar is de eerste kennismaking met andere zakenvrouwen en werpt men een eerste blik op de eigen en andere foto’s op een levensgroot projectiescherm.

Een half uur later nodigt het team van Wegener SpeciaalMedia de deelnemende zakenvrouwen en hun introducés uit in de feestzaal voor het officiële gedeelte. De avond wordt afgetrapt door Eddy van der Ley die samen met Sandra van Megen, Mario Hannink interviewt over deze vierde editie van het glossy magazine Twentse Zaken Vrouwen. Na Mario’s verhaal draait er een korte film over het ontstaan en tot standkomen van de Zaken Vrouwen magazines.

Dan worden zakenvrouw Aline Knöpke van Cars & Stars Events, Sandra Lutchman van Stichting Talent naar de Top en oud-voetbalinternational Youri Mulder als panel naar voren gehaald. In de geanimeerde discussie die volgt, wordt de rol van de vrouw in de Nederlandse zakenwereld, door middel van een paar ludieke stellingen, besproken.

De volgende gastspreker is Ilse van Kleef van Wagenaar Mode die kort vertelt over haar stap om van financieel economisch opgeleide dame tòch de kledingzaak van haar vader over te nemen. Een stap die haar geen windeieren heeft gelegd. Zo blijkt ook uit de modeshow die volgt. Niet alledaagse modellen (de Wegener Media-collega’s) showen adembenemend mooie creaties van de dameskleding die Ilse in Hengelo verkoopt.

Tijdens een vocaal intermezzo door Sandra van Megen brengt het team van Cars & Stars Events een paar vervaarlijk ogende zaken in stelling. De verrassende illusionistische act die daarop volgt, eindigt ermee dat een prachtige jongedame, die even te voren door meerdere zwaarden gespietst leek te zijn, kerngezond uit een kleine kist springt en Mario Hannink het magazine geeft.
Op zijn beurt overhandigt Mario Hannink namens Wegener SpeciaalMedia de vierde editie van Twentse Zaken Vrouwen aan Sandra Lutchman die het met een kleine dankrede in ontvangst neemt.

De feestelijke avond eindigt nadat gastheer Raymond Spikker zijn eigen (zaken)vrouw Maureen trots in het zonnetje zet en iedereen uitnodigt voor een hapje en drankje in de bar. Daar ontstaat een gezellige netwerk-afterparty waar de aanwezigen hun magazines kunnen lezen en napraten over wat zich deze avond allemaal heeft afgespeeld.

In de foyer van Landhuishotel De Bloemenbeek krijgen de zakenvrouwen en hun introducés een rijk gevulde goodie bag mee en zo wordt de presentatie van de vierde Twentse Zaken Vrouwen-editie tot een happy end gebracht.