Annemarie van Gaal onthult de eerste glossy Limburgse Zaken Vrouwen

Vinda Media uit Maasbracht heeft de Limburgse editie van Zaken Vrouwen voor haar rekening genomen. Maar liefst vijftig bekende Limburgse zakenvrouwen nemen deel aan dit project. Ook Joyce Nelissen, directeur Provincie Limburg heeft haar medewerking toegezegd.

Limburgse Zaken Vrouwen heeft o.a. als doel vrouwelijk ondernemerschap, vrouwelijk management en vrouwelijke energie te stimuleren en te ontwikkelen. Vinda Media organiseert twee onderhoudende bijeenkomsten waar volop gelegenheid is om ervaringen te delen en te ontdekken wat hen als Limburgse zakenvrouwen bindt. Begin oktober heeft de eerste kennismaking plaatsgevonden tijdens een informele Cocktail Party. Tijdens deze bijeenkomst is ook een groepsfoto gemaakt die in de eerste uitgave wordt gepubliceerd. Vervolgens staan alle Limburgse zakenvrouwen in de schijnwerpers tijdens een wervelende presentatie-avond op dinsdag 19 november a.s. Annemarie van Gaal neemt de presentatie voor haar rekening en onthult de eerste glossy Limburgse Zaken Vrouwen in Kasteeltje Hattem te Roermond.

Annemarie van Gaalgeboren op 9 oktober 1962 en opgegroeid in Heerlen, is een van de succesvolste en bekendste zakenvrouwen van Nederland. Op dit moment is zij investeerder in binnen- en buitenland en heeft zij haar eigen uitgeverij. Als directiesecretaresse gaat Annemarie van Gaal in 1983 aan de slag voor uitgeverij VNU en werkt zich op tot projectmanager. Op haar 27ste vertrekt ze voor haar werkgever naar Moskou om een joint venture op te zetten. Dit mislukt na 1,5 jaar en Annemarie neemt ontslag. Samen met zakenpartner Derk Sauer richten ze in 1992 Independent Media op. Met bladen als Cosmopolitan, Playboy, Marie Claire, Good Housekeeping en kranten als The Moscow Times wordt Independent Media in de jaren ’90 de grootste buitenlandse uitgeverij in Rusland. In 2000 besluit Annemarie van Gaal vanwege de schoolopleiding van haar zoons terug te keren naar Nederland. Terug in Nederland gaat zij aan de slag als directeur van Telegraaf Tijdschriften Groep.  Daarnaast koopt zij panden in de PC Hooftstraat, opent zij een kledingzaak en begint haar eigen uitgeverij AM Media. Met AM Media is zij uitgever van onder meer de bladen AM en Femme. Als jurylid kent de televisiekijker Annemarie van Gaal van het programma Dragon’s Den van de KRO. In Dragon’s Den krijgen de kandidaten eenmalig de kans hun idee te presenteren aan vijf succesvolle investeerders.  Daarnaast werkte ze mee aan financiële programma’s als Ten einde Raad, Spraakmakers en Dubbeltje op zijn Kant. In het programma “Dubbeltje op zijn kant” worden gezinnen en bedrijven geholpen om financiële problemen op te lossen.

Na de presentatie-avond van 19 november a.s. treft u op deze website een uitgebreide fotoreportage aan van beide bijeenkomsten.